۱۳۸۸ آبان ۱۵, جمعه

مسابقات منطقه‌يي برنامه‌نويسي دانشجويي ACM در تهران برگزار شد

يازدهمين دوره مسابقات برنامه نويسي دانشجويي ACM منطقه غرب آسيا (انتخابي سي و چهارمين دوره مسابقات جهاني برنامه نويسي دانشجويي) با حضور 96 تيم داخلي و يك تيم خارجي در دانشگاه صنعتي شريف برگزار شد.

دكتر محمد قدسي، عضو هيات علمي دانشكده مهندسي كامپيوتر دانشگاه صنعتي شريف و مسئول برگزاري اين مسابقات در گفت و گو با خبرنگار «فن‌آوري» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) اظهار داشت: مسابقات منطقه‌يي برنامه نويسي دانشجويي به منظور انتخاب تيم‌هاي برتر براي حضور در مسابقات نهايي، به ميزباني 800 دانشگاه در 180 كشور جهان برگزار مي شود. مسابقات سايت تهران نيز با حضور 96 تيم از 45 دانشگاه كشور و يك تيم از تايوان برگزار شد كه در نهايت سه تيم برتر از سه دانشگاه مختلف مي توانند جواز حضور در مرحله نهايي مسابقات جهاني برنامه نويسي دانشجويي ACM را كسب كنند.

قدسي در رابطه چگونگي طراحي سوالات مسابقه تصريح كرد : به دليل اين كه تيم هاي بسياري از دانشگاه‌هاي مختلف در اين مسابقه شركت كرده اند سوالات به نحوي طراحي شده كه تيم هاي متوسط نيز بتوانند مسائل را حل كنند اما با كمال شگفتي چند تيم‌ با گذشت تنها دو ساعت از شروع مسابقه به هفت سوال از مجموع 10 مسئله پاسخ دادند كه نشان دهنده سطح بالاي رقابت در ميان تيم ها است.

وي با بيان اين كه علي رغم عدم حمايت دولتي از اين مسابقات كه باعث شده هزينه برگزاري آن از تيم‌هاي شركت‌كننده اخذ شود ، تيم‌هاي دانشجويي از سراسر كشور استقبال بسيار خوبي از اين مسابقات داشته‌اند، خاطرنشان كرد: تيم‌هاي ايراني در مسابقات جهاني معمولا رتبه‌هاي حدود 10 را كسب مي‌كنند كه با توجه به سطح بالاي مسابقات و رقباي قدري كه خصوصا از كشورهاي اروپاي شرقي وجود دارد، رتبه بسيار خوبي است و اميدواريم در مسابقات جهاني امسال هم نمايندگان ايران رتبه بالايي كسب كنند.

قدسي خاطرنشان كرد: دوره نهايي مسابقات امسال زودتر از سال‌هاي قبل و پيش از پايان سال جاري ميلادي در چين برگزار مي‌شود، لذا مسابقات منطقه‌يي امسال زودتر از سال‌هاي پيش در مناطق مختلف جهان برگزار شده و سايت تهران يكي از چند سايت آخري است كه مسابقه منطقه‌يي خود را براي انتخاب تيم‌هاي برتر به مسابقه جهاني برگزار مي‌كند.

وي در ادامه در پاسخ به اين سوال كه با توجه به استقبال فزاينده تيم‌هاي ايراني از مسابقات برنامه‌نويسي دانشجويي ACM آيا امكان ايجاد يك سايت منطقه‌يي ديگر علاوه بر دانشگاه صنعتي شريف و افزايش سهميه ايران در مسابقات نهايي وجود ندارد به وجود 15 سايت منطقه‌يي در اسيا اشاره كرد و گفت: امكان ايجاد سايت منطقه‌يي ديگر در كشور وجود دارد ولي تاكنون دانشگاه يا مركز ديگري براي ميزباني اين رقابت‌ها داوطلب نشده؛ خصوصا در شرايط فعلي كه چند سالي است شركت IBM به دليل تحريم‌ها حمايت مالي از سايت تهران را قطع كرده و دانشگاه ميزبان بايد خود تمام هزينه‌هاي سنگين برگزاري مسابقات را بپردازد.

قدسي درباره نحوه برگزاري مسابقه گفت: به تيم‌هاي شركت‌كننده در مسابقه 10 مساله داده مي‌شود كه پس از حل هر مساله، پاسخ‌ از طريق يك شبكه رايانه‌يي اختصاصي به داوران ارائه شده و داوران پس از ارزيابي در صورت درستي برنامه امتياز مربوطه را به آنان مي‌دهند كه كسب هر امتياز با دريافت يك بادكنك مشخص مي‌شود. سپس تيم‌ها بر اساس تعداد مسايل حل شده و جريمه‌هاي مربوطه به ترتيب رتبه بندي شده و تيم‌هاي برتر مشخص مي‌شوند.

سرپرست سايت تهران مسابقات بين‌المللي برنامه‌نويسي دانشجويي تصريح كرد: مسابقات بين المللي برنامه‌نويسي دانشجويي از سال 1976 به همت انجمن بين‌المللي ماشين‌هاي محاسباتي (ACM) پايه گذاري شده و با هدف رقابت و تشويق توانايي «حل مساله» بين دانشجويان رشته كامپيوتر و فراهم كردن زمينه شكوفايي استعدادهاي آنان و ترغيب كارگروهي در توليد نرم‌افزار با استقبال فزاينده دانشجويان جهان هر ساله برگزار مي‌شود.




هیچ نظری موجود نیست:

بايگانی وبلاگ