۱۳۸۸ آبان ۲۴, یکشنبه

دندانهاي شيري پوسيده،زنگ خطرپوسيدگي دندانهاي دائم!
رييس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، پوسيدگي دنداني را از مهم‌ترين بيماري‌هاي دهان و دندان كودكان عنوان كرد و با اشاره به ارتباط ميان دندان‌هاي شيري پوسيده و دندان‌هاي دائم پوسيده، بر نقش مادر در سلامت دهان و دندان كودكان تاكيد كرد.

دكتر حسين حصاري در گفت‌وگو با ايسنا تاكيد كرد: پيشگيري از بيماري‌هاي دهان و دندان بايد از سنين كودكي آغاز شود. طبق مطالعات صورت گرفته، نقش مادر در سلامت دهان و دندان كودك بسيار مهم است؛ به طوري كه توجه ساده به دندان‌هاي كودك زير شش سال مي‌تواند حلقه شيوع پوسيدگي دنداني را بشكند.

وي، ميانگين دندان‌هاي پوسيده در كودكان شش سال كشور را پنج تا شش دندان عنوان كرد و گفت: تا سن سه سالگي همه دندان‌هاي كودك رشد مي‌يابد، ميانگين تعداد دندان‌هاي پوسيده در كودكان سه ساله ايراني حدود دو دندان پوسيده است كه اين آمار بالايي است.

دكتر حصاري با بيان اينكه ارتباط معني داري ميان دندان‌هاي شيري پوسيده و دندان‌هاي دائم پوسيده وجود دارد، ادامه داد: كودك تا قبل از سن چهارسالگي توانايي مراقبت كامل از دندان‌هاي خود را ندارد. بنابراين نقش مادر در سلامت دندان كودكان در اين سنين بسيار حائز اهميت است. بنابراين لازم است كه مادر حداقل هفته‌اي يك بار دهان كودك را مورد بررسي قرار دهد و نسبت به هرگونه تغيير رنگ در دندانها حساس باشد.

وي در اين باره ادامه داد: لازم است كه از سن دو سالگي تميز كردن دندان‌هاي كودك و توجه به بهداشت دهان و دندان وي از سوي مادر آغاز شود.

دكتر حصاري از محصولات فلورايد به عنوان واكسن دندانپزشكي ياد كرد و گفت:‌ استفاده از محصولات حاوي فلورايد مي‌تواند بر حسب ميزان خطر پوسيدگي دنداني، از اين پوسيدگي‌ها جلوگيري كند.


هیچ نظری موجود نیست:

بايگانی وبلاگ